en yeni tarifim

Yulaf ezmeli perişan kurabiye

Resim
Yulaf ezmeli perişan kurabiye tarifi;  Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı beyaz un 100 gr. toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 100 ml zeytinyağı 3 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı kadar kuru yemiş karışımı. (Yaban mersini, kuru üzüm, ince doğranmış kuru incir ve kuru kayısı) Yulaf ezmeli perişan kurabiye yapılışı:  Fırını 170 derecede ısıtın. Kuru meyveler dahil kuru malzemenin hepsini bir karıştırma kabına alıp harmanlayın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırarak yoğurun. Hamurunuz ele yapışan yumuşakça bir bulamaç olacaktır. Yarısına su doldurduğunuz bir su bardağına çorba kaşığını batırarak hamurdan birer kaşık alın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yaklaşık 20 adet olacak şekilde parmağınızla sıyırarak bırakın. Bastırmayın, çünkü pişerken zaten bir miktar yayılacaklar. Fırına atıp 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.  F ırından alın ve biraz ılıdık...

erik reçeli

Mürdüm eriği kullanarak yaptığımız, erik reçeli tarifimizi evinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Görünümü iştah açıcı, hafif ve lezzetli olan erik reçeli; mürdüm eriğinin mevsime veda ettiği bu günlerde erik reçeli tarifi arayanlar ve evde erik reçeli yapımı için.


Malzemeler

1 kg Mürdüm eriği (ikiye bölünerek çekirdeği çıkarılmış)
750 gr. Toz şeker
1 bardak su
1 paket toz vanilya

§  Erikleri iyice yıkayıp süzdükten sonra, bıçakla ikiye bölünüz ve çekirdeklerini çıkarınız.
§  Bir tencereye koyunuz ve üzerine toz şekeri dökünüz ve İki-üç saat bekletiniz.
§  1 bardak suyu ekleyiniz ve ocağa koyunuz, karanfili ekleyiniz ve çok kısık ateşte yaklaşık kırk beş dakika kadar kaynatınız.
§  Koyulaşmasına yakın vanilyayı ekleyiniz.
§  Reçelinizin üzerinde köpük oluşursa temiz bir delikli kepçeyle köpüklerini alınız.
§  (Reçelinizin koyulaşma kıvamını kontrol etmek için; reçelin suyundan temiz bir kaşıkla küçük bir tabağa koyup soğumasını bekleyiniz. Soğuyunca reçelin üzerine dokunduğunuzda reçel büzüşüyorsa reçeliniz olmuş demektir. )
§  Birkaç damla limon suyu ekleyerek birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağınızı söndürünüz.
§  Bunun sebebi reçelinizin şekerleşmesini önlemektir.
§  Sıcak sıcak reçelinizi temiz ve kuru cam kavanoza boşaltınız.
§  Kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve kuru bir yerde saklayınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

tahinli çörek tarifi

lagos buğulama tarifi

kırmızı lahana turşusu tarifi

yulaflı diyet kek

kuru biber kızartması

kıymalı fırın makarna tarifi

piliç amerikano tarifi

tavuk şinitzel

kıbrıs tatlısı